Paramedische Natuurgeneeskundige Praktijk Sen-Sib

Veelgestelde vragen

Ben ik naakt tijdens de massage?

In principe wordt thaise Yoga Massage door de kleding heen gegeven, het is hierbij van belang dat de kleding comfortabel en losjes zit. Er zijn broeken en shirtjes aanwezig om te dragen tijdens de massage. Kruidenstempelmassage wordt niet door de kleding heen gegeven zodat de kruiden goed in uw huid kunnen trekken. Tijdens deze massagevorm houdt u de onderkleding aan hou er wel rekening mee dat dit kan verkleuren.

Hoe haal ik het meest uit mijn massage?

Geef u zelf de tijd om te ontspannen, om uw lichaam te voelen en het de mogelijkheid te geven om te helen. In het begin is het prima om te praten tijdens de behandeling u kunt vertellen hoe uw vorige behandeling is geweest of wat u ervaart. Maar over het algemeen haalt u het meeste uit de behandeling als u niet te veel praat. In plaats van uw aandacht naar buiten te richten in een gesprek wilt u deze aandacht juist aan uw lichaam geven. Als u met liefdevolle aandacht bent bij het gebied dat behandeld wordt zal de massage effectiever zijn. Als er therapeutisch gewerkt wordt in een probleem gebied dan helpt het om bewust te ademen en uw ademhaling naar dit gebied te brengen waarbij u visualiseert dat u via uw ademhaling nieuwe energie brengt naar de gespannen, gevoelige of pijnlijke plekken die behandeld worden. Adem ook bewust en lang uit. Bewuste liefdevolle aandacht geven brengt de energiestroom op gang, dit zal de probleem gebieden helpen los te laten, te ontspannen en te helen. Probeer de therapeut niet te "helpen" door een beweging zelf te maken of te anticiperen op wat er volgt, sta jezelf toe om alleen maar te zijn. Hoe meer u uzelf kunt overgeven aan ontspanning hoe makkelijker u het de therapeut maakt en hoe groter het effect voor uw lichaam is. ALS U ZICH ONCONFORTABEL VOELT OF ALS DE DRUK TE STERK IS TWIJFEL DAN NIET OM DIT AAN TE GEVEN. U geeft u zelf tenslotte een kadootje en betaald daar genoeg geld voor, uw wensen worden serieus genomen en de feedback die u geeft kan alleen maar bijdrage aan verbetering van de behandeling.

Ik heb gehoord dat Thai Massage pijnlijk is klopt dit?

Door de energiebanen met druk te bewerken wordt de energiestroom geactiveerd. In probleemgebieden maar ook op andere plaatsen in het lichaam kunnen deze energie banen geblokkeerd zijn waardoor ze pijnlijker om aan te raken zijn. Door bewust adem te halen kunt u het niveau van pijn beinvloeden. Er bestaat binnen de Thaise massage zoiets als Tjeb Sabai, goede pijn. Deze pijn is er altijd alleen als de druk bestaat. Door de druk langzaam op te bouwen kun je de goede pijn gedoseerd verhogen, waardoor dit heel goed uit te houden is. Je voelt altijd dat er iets gebeurt in je lijf bij deze pijn, het kan doortrekken naar een gebied dat niet aangeraakt wordt waardoor een blokkade wordt verminderd of opgeheven. GEEF HIERBIJ WEL DUIDELIJK JE GRENS AAN! Door de combinative van opwarmen, drukpunt massage en strekkingen is de thaise massage erg ontspannend. Ondanks dat ik mijn klanten soms met pijn confronteer stappen ze allemaal ontspannen van de mat af en blijven terugkomen

Moet ik na de massage nog ergens rekening mee houden?

Doordat er tijdens de massage afvalstoffen vrij komen is het belangrijk om veel water te drinken na de behandeling. Probeer zoveel te drinken tot je urine kleurloos is. Dit zal je lichaam helpen met het verwerken van de door de massage vrij gekomen afvalstoffen. Alcohol en Caffeine binden zich aan de vrijgekomen afvalstoffen en slaan weer in het lichaam neer. De eerste 24 uur wordt het nuttigen van alcohol en caffeine houdende producten dan ook ontraden. Ook uw huid is bezig om gifstoffen af te scheiden douchen binnen 2 uur na de behandeling wordt afgeraden. Na therapeutische behandeling kan het soms voorkomen dat het behandelde gebied eerst pijnlijker wordt dit komt doordat er veel afvalstoffen in het gebied vrijgekomen zijn en het lichaam heeft tijd nodig om dit af te voeren dit mag echter niet langer dan 48 uur duren. Het is verstandig om na de behandeling niet te veel activiteiten te hebben gepland, er is een hoop in gang gezet en je lijf is druk bezig zorg dus dat je lekker kan ontspannen na de massage.

Hoe vaak moet ik terugkomen?

Bij therapeutische natuurgeneeskundige behandeling wordt er een behandelschema opgezet meestal beginnen we met 2 keer per week na 4 of 6 behandelingen wordt dit terug gebracht naar 1 keer per week om te eindigen bij 1 keer per 14 dagen. Vaak blijven klanten terugkomen, de frequentie hiervan varieert tussen de 1 keer per week en eens in de 6 weken waarbij een drukke agenda en het financiele aspect het verschil maken. Als ik in Thailand ben waar zowel mijn agenda als de financiele gevolgen van een massage in een heel ander licht staan ga ik zelf om de dag naar de masseur.

Yin/Yang wat is dat?

De Tao, het pad, leert ons over Yin en Yang. Niet alleen wij, maar alles in het universum is onderworpen aan de principes van Yin en Yang. Alles bevat op het zelfde moment zowel Yin als Yang. De twee krachten beinvloeden elkaar en zijn met elkaar in conflict; ze vormen samen een geheel en staan lijnrecht tegenover elkaar, kunnen niet zonder elkaar bestaan en zijn altijd in elkaar aanwezig. Dit principe is het vertrekpunt voor de 5 elementen leer.

De 5 elementen leer?

Als we naar de natuur kijken zien we 5 seizoenen die als een oneindige cirkel in elkaar overgaan. In de lente ontspruit er uit een zaadje een nieuw leven, in de zomer groeit het zaad uit en in de nazomer kan er geoogst worden, in de herfst treed het verval in en in de winter komt alles tot rust waarna de lente weer volgt. Ook in een mensenleven zijn deze seizoenen te herkennen. Binnen de chinese geneeskunst is eeuwen geleden een stroming ontstaan die de 5 elementen gebruikt om ziekte en gezondheid te verklaren en te behandelen. De 5 elementen hangen niet alleen samen seizoenen, meridianen maar ook kleuren, geuren, smaken, geluiden, emoties, leeftijd. Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water volgen elkaar op en voeden elkaar. Daarnaast bestaat er ook de controlerende cyclus zo heeft Water een controlerende functie over Vuur. De 5 elementen hebben elk een yin en yang kant en vormen zo de 10 hoofdmeridianen, Sen Sib.

Kan ik pinnen?

Helaas is dat nog niet mogelijk de consulten en behandelingen dient u contant te betalen. Mocht u voor vergoeding in aanmerking komen dan krijgt u direct een kwitantie mee die u naar uw zorgverzekeraar kunt insturen.