Paramedisceh Natuurgeneeskundige Praktijk Sen-Sib
Pand

Tok Sen

Tok Sen is een massage vorm die uitsluitend in het noorden van thailand, het vroegere Lana rijk, te vinden is. Er zijn geen geschreven oude teksten over Tok Sen te vinden. Wel vindt je de massagevorm in sommige tempels en op het platteland van het noorden terug. Er wordt gewerkt met een houten hamer en beitel.

Hoe ziet een Tok Sen behandeling eruit?

Je ligt geheel gekleed op een mat op de grond of op een behandeltafel. Het lichaam wordt eerst opgewarmd waarna de Tok Sen behandeling begint. De houten beitel wordt boven of op het lichaam gezet. Vervolgens wordt er met de hamer ritmisch op de beitel geslagen, waardoor er een diepe trilling door het lichaam gaat.

Wat is het effect van een Tok Sen behandeling?

De combinatie van trilling en het geluid van de hamer zorgen voor een diepe ontspanning in lichaam en geest. De energiebanen of Sen worden door de trilling gestimuleerd zodat de energiestroom weer op gang komt en er een betere balans ontstaat.

Het zelfgenezendvermogen wordt geprikkeld, afvalstoffen kunnen loskomen en afgevoerd worden.

Ook kan je met de tok sen een te hoge spierspanning (tonus) verbeteren, de diepe trillingen die door de spier gaan zorgen voor ontspanning van het spierweefsel. Omdat de trillingen diep in de spiergroepen doordringt kan het effect van Tok Sen vergeleken worden met Deep Tissue Massage.