Paramedische Natuurgeneeskundige Praktijk Sen-Sib
Pand

Thaise voetreflexologie

Deze eeuwenoude therapievorm kwam vanuit China naar Thailand. Het is gebasseerd op het principe dat elk orgaan via uitlopers van zenuwbanen en meridanen een reflexzone in de voet heeft. Als de energiestroom in een orgaan of een meridiaan stagneert kan er een pijnlijke plek in de voet ontstaan. Doordat de energiestroom geblokkeerd raakt kan bloed en lymfevocht minder goed stromen hierdoor worden afvalstoffen moeilijker afgevoerd en voedingsstoffen komen minder makkelijk op hun plaats. Dit process versterkt zichzelf als de viceuze cirkel niet doorbroken wordt.

Hoe ziet een voetreflex behandeling er uit. De voet wordt met olie gemasseerd hierdoor ontspant de voet en wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Daarna worden de reflexzones in de voet met de duim of een stokje gestimuleerd. Op pijnlijke plekken wordt de druk langzaam opgebouwd om het gebied te stimuleren en de afvalstoffen te vergruizen zodat deze afgevoerd kunnen worden.

Wat is het effect van de voetreflexologie? Zowel de bloedcirculatie als de energiestroom worden door de massage gestimuleerd. Op deze manier herstelt de balans in het lichaam en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam geprikkeld en gestimuleerd. Doordat je in de voet de stimulatie geeft aan het minder functionerende orgaan is het een hele veilige van werken.